Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

Βελιγράδι - Νόβι Σαντ - Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά

Από 395€/TO ATOMO Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

23, 30/12

Διάρκεια

5 ημέρες

Περιγραφή Πακέτου

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Βελιγράδι

 

Αναχώρηση για το Βελιγράδι, την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο.

 

2η Ημέρα: Βελιγράδι

 

Η ξενάγηση στη πόλη του Βελιγραδίου θα ξεκινήσει από το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστό και ως «η ακρόπολη του Βελιγραδίου». Το φρούριο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης, είναι χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου, Ζέμουν και του πύργο Νεπόισα, τον τόπο όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος. Ακολουθεί η γνωστή οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, αγαπημένος πεζόδρομος ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Αφού δούμε την Μητρόπολη θα περάσουμε για λίγο από την γέφυρα Μπράνκο στο Νέο μοντέρνο Βελιγράδι. Επιστρέφοντας στην παλιά πόλη από την νέα γέφυρα Άντα και μέσω του Τόπσιντερ, ενός από τα πολλά γνωστά πάρκα του Βελιγραδίου, θα φθάσουμε στην αριστοκρατική περιοχή του Βελιγραδίου, όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Τίτο αλλιώς “σπίτι των λουλουδιών” το οποίο και επισκεπτόμαστε. Στην συνέχεια θα δούμε το Ναό του Αγίου Σάββα, από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο, τη πλατεία Σλάβια, βομβαρδισμένα κτήρια από τον τελευταίο πόλεμο, το κτήριο της Κυβέρνησης, τη Βουλή, το Δημαρχείο και την Πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο με μουσική στην πλακόστρωτη περιοχή της Σκαντάρλια, που φημίζεται για τις ταβέρνες της, την ρακή και την τοπική κουζίνα της (στην αναχώρηση 30/12 το δείπνο θα είναι την 3η μέρα).

 

3η Ημέρα: Βελιγράδι (Μοναστήρι Χόποβο, Σρέμσκι Κάρλοβτσι, Νόβι Σαντ)

 

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή μας στην Βόρεια Σερβία. Διασχίζοντας την απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας θα επισκεφτούμε πρώτα το μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια της περιοχής Φρούσκα Γκόρα. Ακολουθεί η πανέμορφη κωμόπολη του Σρέμσκι Κάρλοβτσι, πλούσια σε αρχιτεκτονικά κτίρια  όπως η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το παλιό πατριαρχείο, η Θεολογική Σχολή, το 1ο σέρβικο γυμνάσιο, και άλλα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε ένα  τοπικό οινοποιείο όπου θα δοκιμάσουμε ποικιλίες κρασιών και μέλι, για να φθάσουμε στη συνέχεια στην 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας, το Νόβι Σαντ. Το Νόβι Σάντ  είναι χτισμένο στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Εξαιτίας του εμπορίου αναπτύχθηκε τόσο πολύ που την αποκαλούσαν ως την “Αθήνα της Σερβίας”. Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης όπως είναι το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, η Καθολική Εκκλησία της Παναγίας. Επιστροφή το απόγευμα στο Βελιγράδι. Δείπνο.

 

4η Ημέρα: Βελιγράδι (Προαιρετική εκδρομή Τοπόλα – Βουνό και Πύργος Άβαλα)

 

Ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μια πρόταση αποτελεί η ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στο βουνό Άβαλα έξω από το Βελιγράδι όπου υπάρχει και ο πύργος του Άβαλα, το πιο ψηλό κτίριο της Σερβίας και ένα από τα πιο ψηλά στην Ευρώπη! Από εκεί μπορείτε να έχετε μια πανοραμική άποψη της πόλης του Βελιγραδίου αλλά και της γύρω περιοχής. Θα δούμε και το άγαλμα του Άγνωστου Ήρωα. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε για την Τοπόλα, μικρή κωμόπολη με μεγάλη ιστορία. Είναι εδώ που ξεκίνησε η επανάσταση των Σέρβων εναντίον των Τούρκων αρχές του 18ου αιώνα από τον γνωστό φιλικό Καραγιώργη Σερβίας. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο λόφο Όπλενατς, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου που είναι μουσείο, το κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας αλλά και το μουσείο Βασιλικό οινοποιείο. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο.

 

5η Ημέρα: Βελιγράδι – Αθήνα

 

Εκμεταλλευθείτε τις τελευταίες ελεύθερες ώρες παραμονής στο Βελιγράδι, καθώς το ταξίδι μας πλησιάζει σιγά σιγά στην ολοκλήρωση του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ – 23/12

ΔΙΚΛΙΝΟ

395€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

495€

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες

-70€

ΦΟΡΟΙ

170€

 

 

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ – 30/12

ΔΙΚΛΙΝΟ

495€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

665€

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες

-70€

ΦΟΡΟΙ

170€

 

Σημαντικά σχόλια

 •  

  Πτήσεις: Aegean airlines

   

  Αθήνα – Βελιγράδι 13.10 -  13.50

   

  Βελιγράδι – Αθήνα 14.35 -  17.20

   

   

   

  Σημειώσεις :

   

   

   

    H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος

   

   

   

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

   

  ·         Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines.

   

  ·         Διαμονή: Κεντρικό ξενοδοχείο 4*sup: Hotel Mark (Χριστούγεννα) & Hotel Prag/88 Rooms ή παρόμοιο (Πρωτοχρονιά) .

   

  ·         Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

   

  ·         Ψυχαγωγία: Εορταστικό δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο στην Σκαντάρλια.

   

  ·         Άλλο: Δοκιμή κρασιών και μελιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι.

   

  ·         Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

   

  ·         Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

   

  ·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

   

  ·         Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικός συνοδός/ξεναγός του γραφείου.

   

  ·         Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

   

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

   

   Ποτά/αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων.

   

  ·         Αχθοφορικά.

   

  ·         Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.

   

  ·         Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.