Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

Πανόραμα Αιθιοπίας

Από 2,290€/ΤΟ ΑΤΟΜΟ Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

19/11 & 24/12 & 21/3

Διάρκεια

11 ημέρες

Περιγραφή Πακέτου

 

1η μέρα: Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Αντίς Αμπέμπα

 

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του της Αγίας Τριάδας, με το παρεκκλήσι του Φρουμέντιου, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.

 

3η μέρα: Αντίς Αμπέμπα – Αξούμ

 

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους που στέκονται εκεί για 2.000 χρόνια, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.

 

4η μέρα: Αξούμ – Λαλιμπέλα

 

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ακολουθεί ξενάγηση στην εκκλησία της Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων.

 

5η μέρα: Λαλιμπέλα

 

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Λαλιμπέλα – Γκοντάρ

 

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ, πόλη που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Φασιλίδα σε μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Γκοντάρ

 

Στην σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη ενώ ολοκληρώνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

 

8η μέρα: Γκοντάρ (βουνά Σιμιέν)

 

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή στα βουνά Σιμιέν και στο ομώνυμο εθνικό πάρκο που θα χαρούμε τα υπέροχα τοπία με τους βραχώδεις σχηματισμούς του. Θα μας γοητεύσουν οι τοπικοί μπαμπουίνοι και η χλωρίδα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Γκοντάρ – Μπαχάρ Νταρ (Λίμνη Τάνα)

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη θα συνεχίσουμε για το παλάτι του  πρώην Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαιλά Σελασσιέ (εφόσον είναι επισκέψιμο) από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της πόλης. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ.χλμ. θα μας συναρπάσει όσο και η επίσκεψή μας στην εκκλησία Mete Maryam με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες.

 

10η μέρα: Μπαχάρ Νταρ- Αντίς Αμπέμπα

 

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν. Στη  συνέχεια απογευματινή πτήση για την γνώριμη πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και τακτοποίηση/ διανυκτέρευση στο INTERCONTINENTAL μέχρι τα ξημερώματα.

 

11η μέρα: Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

 

Τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  

ΔΙΚΛΙΝΟ

2290€

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

2890€

ΦΟΡΟΙ

690€

 

 

 

 

 

Σημαντικά σχόλια

 •  

  Σημειώσεις :

   

  Η ροή των ημερήσιων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

   

  Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.

   

  Βίζα εισόδου: Η Βίζα που κοστίζει 50 USD, εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα.

   

   

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

   

   Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).

   

  ·         Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* στην Αντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*).

   

  ·         Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.

   

  ·         Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.

   

  ·         Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.

   

  ·         Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

   

  ·         Φιλοδωρήματα.

   

  ·         Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι.

   

  ·         Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

   

  ·         Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

   

   ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΝΤΑΙ:

   

   Βίζα εισόδου: Η Βίζα που κοστίζει 50 USD, εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα.

   

  ·         Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.

   

  ·         Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.