Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

ANΔΑΛΟΥΣΙΑ – ΚΟΣΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ 6ημ

Από 545€/άτομο Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

06/04

Διάρκεια

6 ημέρες
Ημέρα Δραστηριότητες
Ημέρα 1η

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΑΓΑ - ΤΟΡΡΕΜΟΛΙΝΟΣ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μάλαγα. Άφιξη στην Μάλαγα, μία πόλη όπου η πολιτιστική επιρροή των μαυριτανών είναι διάχυτη.  Στην ξενάγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του 16ου αιώνα, τις κεντρικές πλατείες  Πλάζα ντε Ομπίσπο και Πλάζα ντε Μερσεντ και το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Πικάσο. Θα δούμε το περίφημο Αλκαζάμπα , παλάτι – φρούριο των μουσουλμάνων κυβερνητών της Μάλαγα που χρονολογείται το 1057, και τέλος θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο και το Κάστρο ντε Γκιμπραλφάρο.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Τορρεμολίνος. Χρόνος ελεύθερος.  Διανυκτέρευση.  

 

Ημέρα 2η

ΤΟΡΡΕΜΟΛΙΝΟΣ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ – ΚΟΣΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ – ΣΕΒΙΛΛΗ

 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Διασχίζοντας τα παράλια της Κόστα ντελ Σολ θα επισκεφθούμε το Γιβραλτάρ. Μία βραχώδη χερσόνησο στο νοτιότερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Το στενό του Γιβραλτάρ ενώνει τη Μεσόγειο θάλασσα με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Λόγω της γεωγραφικής  και στρατηγικής  θέσης του αποτέλεσε  για πολλούς αιώνες σημείο αντιπαραθέσεων. Το αρχικό όνομα του ήταν « Ο Βράχος του Τάρικ». Από το 1704 προσαρτήθηκε στην Αγγλία και μέχρι σήμερα ανήκει σε αυτή. Πολύ σημαντική είναι η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής. Εδώ συναντάμε πάνω από 500 διαφορετικά είδη φυτών και φιλοξενεί τους πιθήκους Μακάκας, η μόνη άγρια μαϊμού που ζει στην Ευρώπη. Στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως την πλατεία Casimate, την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, τα ερείπια του παλιού Μαυριτανικού Κάστρου και τέλος το Μοναστήρι & παρεκκλήσι του Βασιλιά που είναι και η επίσημη κατοικία του Κυβερνήτη.  Άφιξη στην Σεβίλλη  αργά το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η

ΣΕΒΙΛΛΗ

 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Σεβίλλης, πατρίδα της Κάρμεν και του Φλαμένκο. Καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Νότιας Ισπανίας.  Πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, το μεγαλύτερο εσωτερικό λιμάνι της χώρας. Κατά την ελληνική μυθολογία η πόλη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή. Κατακτήθηκε και αυτή από τους Ρωμαίους,  Βησιγότθους και Μαυριτανούς. Έντονο το αραβικό στοιχείο στην αρχιτεκτονική των κτιρίων με κορυφαίο μνημείο το Παλάτι Αλκαζάρ που από το 1987  ανακηρύχθηκε  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.  Στη Σεβίλλη βρίσκεται και ο μεγαλύτερος  καθεδρικός ναός της Ισπανίας με το επιβλητικό καμπαναριό, την Χιράντλα ( La Giralda) .  Στην πανοραμική περιήγηση  θα διασχίσουμε μεγάλες λεωφόρους , θα δούμε το Χρυσό Πύργο, την Αρένα, την Πλατεία Ισπανίας,  την Πλατεία Αμερικής και  πολλά αποικιακού ρυθμού κτίρια που κατασκευαστήκανε για την έκθεση του 1929  μεταξύ της Ισπανίας και των χωρών της  Λατινικής Αμερικής. Τέλος στην περιπατητική  περιήγηση θα  περιπλανηθούμε στην γραφική εβραϊκή συνοικία της Σάντα Κρουζ. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση .

 

 

 

Ημέρα 4η

ΣΕΒΙΛΛΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ - ΓΡΑΝΑΔΑ

 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την χιλιοτραγουδισμένη Κόρδοβα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ.  Το ιστορικό της κέντρο ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Η Κόρδοβα ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους, στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους  Βησιγότθους και τους Μαυριτανούς. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ακμή από τον 8ο αιώνα, που ήταν η πρωτεύουσα των Μαυριτανών στην Ισπανία και στη συνέχεια Χαλιφάτο των Ουμαγιαδών. Την εποχή αυτή η Κόρδοβα ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη, στο τότε γνωστό κόσμο , μετά την Κωνσταντινούπολη, και την αποκαλούσαν το «Κόσμημα της Δύσης». Τον 13ο αιώνα η Κόρδοβα πέρασε στα χέρια των Χριστιανών βασιλέων της Ισπανίας και αρχίζει να χάνει το παλιό της μεγαλείο. Πολλά και σημαντικά είναι τα μνημεία της Πόλης που θα δούμε στην περιπατητική περιήγηση μας. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της  Εβραϊκής συνοικίας , με τα παραδοσιακά σπίτια και τα υπέροχα «Πάτιος» ( εσωτερικές αυλές).  Στη συνέχεια θα  επισκεφθούν  το μεγάλο Τζαμί Μεσκίτα που στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός. Είναι το μεγαλύτερο Ισλαμικό Τέμενος της Ευρώπης και ένα από τα μεγαλύτερα στο κόσμο, που αποτελείται από 19 νάρθηκες και ένα «δάσος»  (856) κολώνες με διπλές Καμάρες.   Αργά  το απόγευμα άφιξη στη Γρανάδα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5η

ΓΡΑΝΑΔΑ (ΑΛΑΜΠΡΑ)

 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο και ξενάγηση πόλης. Η πόλη της Γρανάδα είναι μία από τις ωραιότερες  και ιστορικότητες πόλεις της Ισπανίας, κτισμένη πάνω σε τρείς λόφους,  στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα.  Το όνομα της οφείλετε στις πολλές ροδιές που καλλιεργούνται στην περιοχή και η ισπανική ονομασία τους  είναι «γκρανάδα». Η πόλη διατηρεί το παλιό αραβικό χαρακτήρα της καθώς έχει πολλά και  με μεγάλη καλλιτεχνική αξία κτίρια,  μεταξύ των οποίων ξεχωριστή θέση έχει η Αλάμπρα ( το κόκκινο φρούριο)  με το Παλάτι της και την μαυριτανική  ακρόπολη που κάνει την πόλη ένα πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Ισπανίας.    Το 1984 η Αλάμπρα  αναγνωρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Στην  επίσκεψη μας μέσα στην Αλάμπρα που περιλαμβάνει, τείχη, Πύργους , Προμαχώνες, το Βασιλικό Σύμπλεγμα και το PatiodelosLeones ( Αίθριο των Λεόντων )  θα θαυμάσουμε την εξαιρετική ισλαμική αρχιτεκτονική με υπέροχες διακοσμήσεις. Πριν την αναχώρηση μας δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τους λουλουδιασμένους κήπους του παλατιού τους περίφημους « κήπους του Χενεραλίφε» . Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου και θα  έχετε την ευκαιρία να περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης. Σας προτείνουμε να  επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό της με το Βασιλικό παρεκκλήσι ( Καπήλια Ρεάλ) όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βασιλέων Φερδινάνδου και Ισαβέλλας που ήταν και οι πρώτοι βασιλείς την ενωμένης Ισπανίας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

Για την ξενάγηση στο Παλάτι της Αλάμπρας θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (17€).

 

 Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου λίγες μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στο Παλάτι της Αλάμπρας. 

 

Ημέρα 6η

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΛΑΓΑ - ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό μπουφέ στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της  Μάλαγας και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

 

Περιγραφή Πακέτου

 

                                                 Early booking 

 

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο            545                                  595

 

Τιμή σε μονόκλινο                          675                                  725

 

Παιδικό μέχρι 12 ετών                    495                                  545

 

Φόροι αεροδρομίων                      175                                   175  

 

Επιβάρυνση ημιδιατροφής             75                                    75

 

 

 

 

 

Early booking : Ισχύει για κρατήσεις έως 15 Φεβρουαρίου’18 και για τις πρώτες 10 θέσεις

 

Σημαντικά σχόλια

 •  

  Περιλαμβάνονται :

   

  ·                     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα– Μάλαγα -  Αθήνα με την Swiss Air.

   

  ·                     Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

   

  ·                     Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.

   

  ·                     Διαμονή σε  επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.

   

  ·                     Πρωινό μπουφέ  καθημερινά .

   

  ·                     Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

   

  ·                     Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.

   

  ·                     Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

   

  ·                     Φ.Π.Α.

   

   

   

  Δεν περιλαμβάνονται :

   

  ·                     Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

   

  ·                     Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.

   

  ·                     Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

   

  ·                     Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

   

   

   

   

   

   

   

  Πτήσεις  

   

  06 Απριλίου’18   Αθήνα – Ζυρίχη                 06.30      08.20

   

                            Ζυρίχη – Μάλαγα                09.40      12.20

   

  11 Απριλίου’18   Μάλαγα – Ζυρίχη               13.05      15.45

   

                             Ζυρίχη – Αθήνα                  21.10      00.45