Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ - ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ 17ημ

Από 5,490€/άτομο Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

10/02

Διάρκεια

17 ημέρες
Ημέρα Δραστηριότητες
Ημέρα 1η

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση το βράδυ στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Κων/πολη. Άφιξη και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της επιλογής της αεροπορικής εταιρείας.

Ημέρα 2η

Κωνσταντινούπολη - Μπουένος Άιρες

Πτήση για το κοσμοπολίτικο Μπουένος Άιρες. Άφιξη το βράδυ, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η

Μπουένος Άιρες

Άφιξη το πρωί. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την Ιστορική πλατεία Πλάθα δελ Μάγιο με την Κάσα Ροσάδα και τον Καθεδρικό Ναό. Θα διασχίσουμε την λεωφόρο της 9ης Ιουλίου με τον Οβελίσκο σύμβολο της Πόλης και το περίφημο θέατρο Κολόν. Στο τέλος του δρόμου η συνοικία Λα Μπόκα, απομεινάρι της κουλτούρας κυρίως των γενοβέζων ναυτικών αποτελεί σήμερα την πιο χαρακτηριστική γειτονιά της πόλης με τα πολύχρωμα σπίτια στο στενό δρομάκι Ελ καμινίτο. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε την πάλε ποτέ αριστοκρατική συνοικία του Σαν Τέλμο για να χαζέψουμε το υπαίθριο παζάρι της στην πλατεία Ντορέγκο και θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Μαδέρο. Εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν οι αποθήκες του λιμανιού σήμερα συναντά κανείς κομψά καφέ και ακριβά εστιατόρια καθώς και καινούρια κτίρια χτισμένα με όλες  τις προδιαγραφές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο Ρετίρο με τους ψηλούς ουρανοξύστες και το πολύβουο μεγάλο λιμάνι, στο Παλέρμο με τις ακριβές κατοικίες πνιγμένες  στο πράσινο και στη Ρικολέτα, την πιο σοφιστικέ συνοικία της πόλης όπου στο ομώνυμο κοιμητήριο αναπαύεται η θρυλική πλέον Εβίτα Περόν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο.

 

Για το βράδυ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε παράσταση Tango σε κάποιο από τα φημισμένα κέντρα της πόλης που αποτελεί και τη πατρίδα του.

Ημέρα 4η

Μπουένος Άιρες-Ουσουάια

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάϊα ,τη νοτιότερη πόλη του κόσμου πρωτεύουσα της θρυλικής Γης του Πυρός. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η

Ουσουάια

Σήμερα  από το λιμάνι της Ουσουάια θα αναχωρήσουμε με καταμαράν για να διαπλεύσουμε τα Στενά του Μπίγκλ. Αφού βγούμε από το λιμάνι θα κατευθυνθούμε στο νησί των πουλιών και στο νησί των Θαλάσσιων Λεόντων για να παρατηρήσουμε από κοντά την καθημερινότητα αυτών των ενδημικών ζώων που χαίρονται τα παγωμένα νερά του ωκεανού. Στο ύψος του Φάρου θα κάνουμε στροφή και θα επιστρέψουμε στην Ουσουάια. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Εθνικό Παράκτιο Πάρκο της  Τιέρα Ντελ Φουέγκο. Σε αυτό ακριβώς το σημείο το ορεινός όγκος της οροσειράς των Άνδεων συναντά τη θάλασσα. Ο δασικός πλούτος της περιοχής φημίζεται για την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του. Σημαντικά αξιοθέατα ο ποταμός Λαπατάι και η Πράσινη Λίμνη. Το μέρος αυτό αποτέλεσε καταφύγιο των πρώτων ιθαγενών κατοίκων που άφησαν σημαντικά ευρήματα στην περιοχή. Επιστρέφοντας προς την Ουσουάια θα απολαύσουμε την λίμνη Ρόκα όπου το χρώμα των νερών της αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. 

Ημέρα 6η

Ουσουάια - Πούντα Αρένας

Αναχώρηση για την νοτιότερη πόλης της Χιλής την Πούντα Αρένας, αφού διασχίσουμε το καταπληκτικό τοπίο της Γης του Πυρός, γεμάτο από κωνοφόρα δένδρα και υπέροχες λίμνες. Ταξίδι στην Άκρη της Γης! Θα φθάσουμε στο βορειότερο άκρο της περιοχής κι εκεί μας περιμένει μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία όπου θα διασχίσουμε τα στενά του Μαγγελάνου, μαζί με άλλους ταξιδιώτες που έχουν καταφτάσει  από την  Αργεντινή και τη Νότια Χιλή!  Θα καταλήξουμε στην Πούντα Αρένας την πόλη που φυλάει το θρυλικό πέρασμα του Μαγγελάνου, όνειρο κάθε θαλασσοπόρου που έψαχνε να βρει την έξοδο στον Ειρηνικό.

Ημέρα 7η

Πούντα Αρένας - Πουέρτο Νατάλες

Ταξιδεύοντας για τις εσχατιές της Αμερικανικής Ηπείρου διασχίζουμε τα τοπία της νότιας Παταγονίας. Την κατάλληλη στιγμή παρακάμπτουμε και κατευθυνόμαστε στον εσωτερικό κόλπο Οτβάϋ που βρίσκουν καταφύγιο οι μαγγελανικοί πιγκουίνοι της νότιας Χιλής όπου γεννάνε και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Αφού παρατηρήσουμε την ...παρέλαση αναχωρούμε οδικώς για το Πουέρτο Νατάλες στην Αργεντινοχιλιανή μεθόριο.  Άφιξη το απόγευμα.

Ημέρα 8η

Πουέρτο Νατάλες - Τόρες Ντελ Πάϊνε - Σπηλιά Μίλοντον

Σήμερα θα επισκεφθούμε το περίφημο Τόρες Ντελ Πάινε ένα από τα πιο διάσημα Εθνικά Πάρκα της Παταγονίας. Η  ξενάγηση που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική. Η θέα της Λίμνης Πεχόε από το Σέρρο Κοντόρ, οι κόνδορες στη Λος Κουέρνος, ο μεγάλος καταρράκτης και η «πικρή λίμνη» είναι μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της σημερινής μέρας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο με επίσκεψη στη θαυμάσια σπηλιά που βρέθηκαν τα οστά του προϊστορικού Μυλόδοντος. 

Ημέρα 9η

Πουέρτο Νατάλες – Ελ Καλαφάτε

Μετά το πρωινό οδική μεταφορά στο Ελ Καλαφάτε , μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Παταγονίας. Με την άφιξη κατευθυνόμαστε προς τον θεαματικό Παγετώνα Περίτο Μορένο. Το μήκος αυτού του παγωμένου ποταμού είναι 30 χλμ, με «μέτωπο» περίπου 5 χιλιομέτρων και συνολική επιφάνεια 195 τ.χλμ. Κι αν όλα αυτά δεν σας έχουν ακόμα εντυπωσιάσει σημειώστε πως το ύψος του μετώπου λίγο πριν συναντήσει τα νερά της λίμνης είναι 30-60 μέτρα, ενώ το μεγαλύτερο βάθος του αγγίζει τα 350 μ. Η σπάνια ομορφιά του καθώς και ο βρυχηθμός του καθώς η τεράστια μάζα του παγωμένου νερού μετακινείται πάνω στο έδαφος, τον έχουν κατατάξει στα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη και φυσικά προστατεύεται από την Ουνέσκο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 10η

Ελ Καλαφάτε

Σήμερα θα επισκεφθούμε με πλοίο τον παγετώνα Ουψάλα. Ξεκινώντας με καταμαράν από το Πουέρτο Μπαντέρας 50 χλμ από το Ελ Καλαφάτε, θα διαπλεύσουμε την νότια πλευρά του Λάγο Αργεντίνο και θα αντικρύσουμε το μοναδικό θέαμα του μεγαλύτερου παγετώνα του Πάρκου με συνολική επιφάνεια 1.000 τ.χλμ. Ανάμεσα από επιπλέοντα παγόβουνα και ονειρικά τοπία του παγετώνα θα απολαύσουμε τις Άνδεις!

Ημέρα 11η

Ελ Καλαφάτε–Μπαριλότσε

Πτήση για το κοσμοπολίτικο Σαν Κάρλος Μπαριλότσε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απογευματινή βόλτα στο κέντρο της πόλης με το συνοδό σας.

Ημέρα 12η

Μπαριλότσε

Η πρωινή εξόρμηση είναι κάτι παραπάνω από διείσδυση στην «καρ­διά» των Άνδεων. Με τελεσιέζ θα ανηφορίσουμε στην κορυφή του λό­φου Καμπανάριο στην Παναγία των Αιθέρων, όπου αποκαλύπτεται το πανόραμα των ρομαντικών Άνδεων. Στη συνέχεια θα επισκε­φθούμε τη λίμνη Τρέμπολ, το Πανόραμα, τον κόλπο Λοπέζ και την πε­ριοχή Γιάο Γιάο. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στη πλούσια αγορά της πόλης που φημίζεται για τα ωραία πλεκτά και πουλόβερ αλλά και τη καταπληκτική σοκολάτα!

Ημέρα 13η

Μπαριλότσε - Πέουλα - Πουέρτο Βάρας

Το Πέρασμα των Άνδεων! Μια αλησμόνητη εμπειρία αρχίζει σήμερα για τους επισκέπτες καθώς θα διατρέξουμε εκπληκτικής ομορφιάς κοιλάδες,  λίμνες και δάση στους ορεινούς όγκους της Νότιας Αμερικής. Από το Πουέρτο Πανουέλο με πλοιάριο Θα φθάσουμε στο λιμάνι Μπλεστ. Μετά οδικώς θα φτάσουμε στο Πουέρτο Αλλέγκρε και για 20 λεπτά θα κάνουμε βαρκάδα στα νερά της υπέροχης λίμνης Φρίας πριν καταλήξουμε στο  λιμάνι Πουέρτο Φρίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα θαυμάσουμε την ομορφιά των λόφων Τροναδόρ και Πουντιαγκούδ. Μπαίνοντας στη Χιλή οδικώς ταξιδεύουμε κατά μήκος των Άνδεων προς τη Πέουλα, τη πρώτη Χιλιανή πόλη μετά τα σύνορα και το Πετροχούε  και καταλήγουμε στο Πουέρτο Βάρας αφού έχουμε διασχίσει τη θαυμάσια περιοχή των λιμνών.

Ημέρα 14η

Πουέρτο Βάρας – Σαντιάγκο

Πτήση για το Σαντιάγκο της Χιλής, μία ζωντανή μητρόπολη με 4 ½ εκατομμύρια κατοίκους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 15η

Σαντιάγκο

Σήμερα θα ξεναγηθούμε στη γοητευτική πρωτεύουσα όπου θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των όπλων, τον Καθεδρικό ναό και το Ταχυδρομείο. Θα περπατήσουμε στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης και θα ανέβουμε στο λόφο Σάντα Λουτσία. Την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η επίσκεψη στη μποέμικη συνοικία Μπέλα Βίστα και στα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Ημέρα 16η

Σαντιάγκο – πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ελλάδα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

Ημέρα 17η

Άφιξη στην Αθήνα

Περιγραφή Πακέτου

Αναχωρήσεις

Δίκλ.

Μονό

Φόροι

Διαμονή

Σά 10/02/2018

5490€

6540€

890€

4*, 5* Ξενοδοχεία

Σημαντικά σχόλια

 • Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή εκτός της 1ης νύχτας
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

   

   

  Απαραίτητα

   

  • Διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ.