Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ 11ημ. Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2018

Από 2,490€/άτομο Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

03/01, 25/02

Διάρκεια

11 ημέρες
Ημέρα Δραστηριότητες
Ημέρα 1η

Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η

Αντίς Αμπέμπα

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μαυσωλείο του Μενελίκ και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος, η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της αιθιοπικής πρωτεύουσας. 

Ημέρα 3η

Αντίς Αμπέμπα - Αξούμ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ημέρα 4η

Αξούμ - Λαλιμπέλα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας αλλά και ένα από τα πιο εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βασιλιάς Λαλιμπέλα θέλοντας να δημιουργήσει την Νέα Ιερουσαλήμ στην Αιθιοπία και εμπνευσμένος όπως λέγεται από τους αγγέλους, έσκαψε μέσα στα βράχια και δημιούργησε ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα εκκλησιών, μερικές από τις οποίες επικοινωνούν με υπόγεια τούνελ. Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από τις εκκλησίες λέγεται ότι χτίστηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αιθιοπίας. Η μικρή πόλη της Λαλιμπέλα μοιάζει ανέγγιχτη από τον χρόνο και θα το διαπιστώσουμε κάνοντας μια βόλτα στις γειτονιές της με τα πέτρινα διώροφα σπίτια. 

Ημέρα 5η

Λαλιμπέλα

Η μέρα σήμερα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε την εορταστική ακολουθία των Χριστουγέννων. Οι έντεκα εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος και με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να παρευρεθούν στις συγκλονιστικές τελετές του αιθιοπικού εορτολογίου. 

Ημέρα 6η

Λαλιμπέλα - Γκοντάρ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη ενώ κλείνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση. 

Ημέρα 7η

Γκοντάρ - Εθνικός Δρυμός Σεμιέν

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό στο βουνό Σεμιέν που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί κάποια εξαιρετικά σπάνια είδη ζώων όπως ο μπαμπουίνος Gelada, η αλεπού Simien και το αγριοκάτσικο Walia που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. 

Ημέρα 8η

Μπαχάρ Ντάρ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάο Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Η απογευματινή μας βαρκάδα στη λίμνη των 6.000 τ.χλμ. θα μας συναρπάσει. Περίπου 37 νησιά βρίσκονται διάσπαρτα στην λίμνη και στα 20 από αυτά είναι χτισμένα επάνω μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Ura Kidan Mehret, το οποίο είναι από τα πιο σπουδαία στην Ορθόδοξη Αιθιοπική Εκκλησία και φημίζεται για τις παλιές εικόνες που βρίσκονται σε αυτό και άλλους ακόμα ανεκτίμητους θησαυρούς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 9η

Mπαχάρ Ντάρ

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Θα διασχίσουμε μια παλιά πορτογαλική γέφυρα για να βρεθούμε σε ένα σημείο από όπου θα έχουμε μια μαγευτική θέα προς τους καταρράκτες. Αυτό είναι το σημείο από όπου ο μεγάλος ποταμός ξεκινάει το χιλιάδων μιλίων ταξίδι του. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν. 

Ημέρα 10η

Μπαχάρ Νταρ - Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Κατά την άφιξή μας θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του Αγίου Φρομεντίου και τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. 

Ημέρα 11η

Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα

Περιγραφή Πακέτου

Αναχωρήσεις-Τιμές

 

 

Αναχωρήσεις

Δίκλ.

Μονό

Φόροι

Διαμονή

 

Τε 03/01/2018
Κυ 25/02/2018

2490

2990

690

3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία

Σημαντικά σχόλια

 • Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish/Ethiopian Airlines
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* στην Αντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*)
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φιλοδωρήματα
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

   

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  ·          Ποτά / αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων/δείπνων

   

  ·          Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

   

  Απαραίτητα

   

  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Η βίζα της Αιθιοπίας δίνεται κατά την άφιξη. Να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου.