Loading

Έχετε κάποια ερώτηση? +30 216 7000 420

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΙΘΙΟΠΙΑΣ Πάσχα 11ημ

Από 2,290€/άτομο Αίτημα Κράτησης

Πρόγραμμα Πακέτου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ πατήστε εδώ για να κατεβάσετε σε μορφή pdf

Αναχώρηση

05/04

Διάρκεια

11 ημέρες
Ημέρα Δραστηριότητες
Ημέρα 1η

Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η

Αντίς Αμπέμπα

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μαυσωλείο του Μενελίκ και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος, η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της αιθιοπικής πρωτεύουσας.

Ημέρα 3η

Αντίς Αμπέμπα - Αξούμ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους που στέκονται εκεί για 2.000 χρόνια, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.

Ημέρα 4η

Αξούμ - Λαλιμπέλα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ακολουθεί ξενάγηση στην εκκλησία της Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων.

Ημέρα 5η

Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η

Λαλιμπέλα - Γκοντάρ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ, πόλη που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Φασιλίδα σε μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η

Γκοντάρ

Στην σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη ενώ ολοκληρώνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

Ημέρα 8η

Γκοντάρ (βουνά Σιμιέν)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή στα βουνά Σιμιέν και στο ομώνυμο εθνικό πάρκο που θα χαρούμε τα υπέροχα τοπία με τους βραχώδεις σχηματισμούς του. Θα μας γοητεύσουν οι τοπικοί μπαμπουίνοι και η χλωρίδα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η

Γκοντάρ – Μπαχάρ Νταρ (Λίμνη Τάνα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας,Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Αφού γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης θα συνεχίσουμε για το παλάτι του  πρώην Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαιλά Σελασσιέ από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της πόλης. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ. χλμ θα μας συναρπάσει

Ημέρα 10η

Μπαχάρ Νταρ- Αντίς Αμπέμπα

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν. Στη  συνέχεια απογευματινή πτήση για την γνώριμη πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και τακτοποίηση/ διανυκτέρευση στο INTERCONTINENTAL μέχρι τα ξημερώματα.

Ημέρα 11η

Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

Τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Περιγραφή Πακέτου

ΤΙΜΕΣ

 

05/04/2018

Δίκλινο

2290€

  

05/04/2018

Μονόκλινο

3040€

 

 

                                  Φόροι                  690€

 

 

 

 

 

Σημαντικά σχόλια

 • Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Egypt Air .
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Τρεις (3) εσωτερικές πτήσεις: Αντίς Αμπέμπα-Αξούμ, Αξούμ -Λαλιμπέλα, Μπαχάρ Νταρ - Αντίς Αμπέμπα, Γκοντάρ: Goha, .
  • Διαμονή: Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία τοπικής διαβάθμισης 4* και 5* ως ακολούθως ή παρόμοια αυτών | Αντίς Αμπέμπα: Intercontinental, Αξούμ: Sabean, Λαλιμπέλα: Mezena Lodge, Μπαχάρ Νταρ: Kuriftu Resort & Spa.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός/συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Βίζα εισόδου: 50 USD που εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα (απαιτούνται 2 φωτογραφίες).
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

  Πτήσεις

  ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

  ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

  ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

  ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ

  05/04

  Αθήνα – Κάιρο

  MS 750

  19.30

  20.30

  05/04

  Κάιρο – Αντίς Αμπέμπα

  MS 851

  22.30

  03.15*

  15/04

  Αντίς Αμπέμπα – Κάιρο

  MS 852

  04.15

  06.50

  15/04

  Κάιρο – Αθήνα

  MS 747

  09.00

  12.00